Husse har ordet: Imorgon är det jul

Men vi känner ingen större julglädje, fast vi är inte heller jätteledsna så vi gråter. Nej, det känns så där lite tungt och dystert. Det här blir nu den första julen utan Sippo. I fjorton år var han vid min sida och på julafton brukade det bli lite extra gott. Jag har självklart även i år handlat lite Gourmet mjukmat till tjejerna. Sippo, jag önskar att du var här hos oss och kunde se hur modig Viska har blivit. Du är den största anledningen till att hon ens vågade sig fram och hälsa efter ett par veckor.

Jag saknar att du inte längre kommer springande till dörren när jag öppnar den. Jag saknar ditt envisa buffande och jamande om att du vill kela. Jag önskar att jag kelat mer med dig istället för att sitta vid datorn. Jag försöker göra det rätt nu när Tindra och Viska vill ha morgongos. Jag sknar promenaderna vi brukade ta. Även om det ibland kändes mindre roligt att gå ut. Nu ångrar jag mig så mycket för att jag tvingade in dig de gånger du ville vara kvar ute en stund till. Jag ångrar att jag tagit dig för given. Men man tror ju att man har mer tid än man har för att ställa allt till rätta.

Har du sett hur modig Viska har blivit? Utan din fasta tass och vägledning så vet jag inte hur det hade gått. Nu har hon blivit en riktig tryggis och jamar ofta med mig på morgonen när hon kommer springande för att kela. Det stämmer, hon kommer numer självmant fram och vill ha gos.

Jag hoppas att du inte tror att jag älskar dig mindre än de som fått resa iväg innan dig, bara för att jag inte gråter lika mycket som då. Men det är för att det känns som om du är med mig hela tiden. Ibland anar jag en minnesbild framför mig där du sitter så stolt med sele och allt.

Jag önskar att jag kunde få en stund till och berätta hur mycket du betytt för mig. Hur jag inte skulle orkat leva om inte du dykt upp i mitt liv.

/Husse

ps. Tjejerna hälsar och säger att de saknar dig, men att de känner sig trygga hos mig.

9 reaktioner till “Husse har ordet: Imorgon är det jul

 1. Naturligtvis känns det väldigt tomt efter Sippo, men när du känner hans närvaro finns hans förstås hos dig! Visst var det Sippo som lärde Viska mycket, och när han försvann började hon tillämpa sina kunskaper. Och hon blev helt enkelt tvungen att våga saker, nu när inte Sippo kunde skydda henne längre. Så har i alla fall jag upplevt det med Puff sedan Piff försvann. Piff var en väldigt beskyddande syster, och Puff ändrade mycket sin personlighet efter Piffs bortgång.
  Det är lätt att ångra saker och ha dåligt samvete, men jag tror att du vet innerst inne att så bra som Sippo och de andra katterna har/har haft det hos dig är rena önskedrömmen för en katt!
  Jag önskar dig och tjejerna fina juldagar tillsammans!

  Gilla

  1. Det är precis så jag också tänker. Viska blev helt enkelt tvungen att söka kontakt med mig när Sippo fick lämna oss. Jag hoppas alltid att kunna göra saker bättre för mina pälsklingar.
   God Jul till er!

   Gilla

 2. Jag är säker på att Sippo förstår allt du skrivit och tänkt – och mycket mer. Som du skriver så finns han nära dig även om du inte ser honom. Han kommer aldrig överge dig. Nu säger han att du ska ta väl hand om Tindra och Viska, och att han är jättestolt över att Viska blivit så modig. Han sträcker lite på sig och jamar ”det är MIN förtjänst till stor del att hon känner sig trygg. Men du är inte så tokig du heller, husse”.

  Gilla

 3. Tårarna bränner i ögonen när jag läser dina ord, Peter. Jag känner så väl igen det du beskriver… saknaden bortom ord, allt man ångrar efteråt, att livet inte längre är detsamma som då. Men du skall se att ni får en fin jul ändå, för du har dina vackra och ljuvliga flickor hos dig, och de har dig som älskar dem över allt annat! Ha en underbar helg nu, och unna er att äta gott och koppla av tillsammans. Ni finns alltid med i våra hjärtan.

  Julkramar och dito buffar från klostergänget genom sr. Carina, klosterkatternas (och Belles) tjänarinna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s