Viska: Jag förvirrar husse

Hej hej. Viska här!

Jam älskar mårgånen. Det är det bästaste som finns när husse öppnar ögonen å tittar på mej från sängen. Ibland skuttar jag upp till honom å kurrar å jamar för att önska en riktigt god mårgon. Nu e det bara så att jam blir så glad över att han äntligen e vaken å då vill jam ju  prata med honom. Tyvärr verkar jam ha annan dialekt än vad Sippo hade, för han fattar inte ett skvatt av vad jag jamar.

”Godmorgon tjära husse. Har du sovit gott?” Brukar jag jama glatt samtidigt som jam springer runt fötterna på honom så han inte ska springa in i något.
”Jaaaaaa! Du SKA få mat. Jag lovar.” Svarar han å glor ner i den fulla matskålen. ”Meh. Varför jamar du och springer runt fötterna på mig? Matskålen är ju full.”
”Jam vill ju bara önska en god morgon…”
”Vill du ha nytt vatten?”
”Eh, näe. God morgon.”
”Gottisar?”
”Men åhhh!!” *tassen för pannan*

Så där håller vi på varje morgon här hemma. Tindra brukar oftast titta på med stora ögon och undrar vad tusan vi håller på med. Det undrar jag med ibland.

4 reaktioner till “Viska: Jag förvirrar husse

 1. Jag tror varenda katt jamar igenkännande! Våra tvåbeningar har inget som helst språksinne. Tyvärr har jag inget råd att ge, för jag brottas med samma problem här hemma.

  Gilla

  1. Suckjam. Sippo brukade berätta om hur ni två diskuterade detta ämne, och har inte ni kommit på ett svar så lär jam inte heller göra det. Suck igen.

   Gilla

 2. Tyvärr är det här inget ovanligt problem. Tvåbeningar är inte språkbegåvade (heller). Men kämpa på och fortsätt träna husse. En dag kanske han lär sig?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s